Samen Spreken
Samen Denken
Samen Werken

home wie wij zijn wat wij doen en voor wie publicaties contact

Nog enkele plaatsen: cursus Kritisch Denken

Tijdens de cursus Kritisch Denken word je getraind als kritisch denker. Als kritisch denker beweer je, schrijf je, lees of luister je niet zo maar wat. Je bent kritisch ten aanzien van je eigen aannames en oordelen en van die van anderen. Je overdenkt je boodschap, je argumenten en je hebt een basis voor je oordeel. Je kunt aannames en veronderstellingen expliciteren, toetsen en een plek geven. Je bent je bewust van mogelijke bezwaren en neemt die kritisch mee in je afweging. Zodoende kan je tot een weloverwogen oordeel komen over dat wat voor jou van belang is of dat wat jij wil doen.

Tijdens deze cursus leer je kritisch denken aan de hand van de methode Kritisch Denken met Rationale. Deze methode is een hulpmiddel om kritische denkvaardigheden aan te leren en geen doel op zich. De methode helpt onze gedachten en redeneringen helder weer te geven, te ordenen, te structureren, te analyseren en beoordelen. Klik hier voor meer info.

 

 
English

03 februari 2020: Socratisch cafe Eindhoven over 'stilte'
 
Frank Garten interviewt Erik Boers
 
24 januari 2020: 10-jarig jubileum Socratisch caf
 
Kerst- en Nieuwjaarsreces
 
Nieuwsbrief najaar 2019
 
Meer nieuws >>
 
 

Het Nieuwe Trivium BV, filosoferen in organisaties | Postb. 490 5600 AL Eindhoven | 0646118982 | info@hetnieuwetrivium.nl |