Samen Spreken
Samen Denken
Samen Werken

home wie wij zijn wat wij doen en voor wie publicaties contact

Najaar retraite Zwijgen en Spreken

De najaar retraite Zwijgen en Spreken vond dit jaar plaats in Kluse Compane, een ingetogen, verbouwd boerderijtje in een uitgestrekt landschap. Intiem en stil. Het thema was dit keer: Over het vinden van vrijheid in het volle leven. We beoefenden aandachtsmeditatie. We lazen teksten van Seneca (Over het gelukkige leven) en Montaigne (Essay over filosoferen als leren te sterven). En we wandelden in de herfstzon langs verlaten veengronden. Een bezinnend gesprek maakte duidelijk hoe onze eigen ideaalbeelden het leven rijker, voller en vrijer maken, maar dat deze beelden ons tegelijkertijd in een vaste, soms knellende, greep houden. En dat zette weer aan het denken: hoe goed om te gaan met idealen?

De volgende Zwijgen en Spreken retraite staat gepland in maart 2018 (29-31). Met de aanbevolen mogelijkheid een dag eerder te arriveren. Wie belangstelling heeft kan hier meer informatie vinden. Het thema wordt vooraf in onderling overleg bepaald.

 

 
English

15 november 2022: verdediging proefschrift Erik Boers
 
Van weten naar geweten
 
Nieuwsbrief voorjaar 2022
 
De Retraite Zwijgen en Spreken (26 - 28 mei 2022) vindt ook dit jaar online plaats
 
Zorg voor sporters: een balans tussen machteloosheid en vertrouwen
 
Meer nieuws >>
 
 

Het Nieuwe Trivium, filosoferen in organisaties | Nicolaas Beetsstraat 11, 5615 JH Eindhoven | 06 - 5516 6147 | info@hetnieuwetrivium.nl |