Samen Spreken
Samen Denken
Samen Werken

home wie wij zijn wat wij doen en voor wie publicaties contact

22+ 23 november 2014: Wilskracht en Zingeving

Een belangrijke bron voor wilskracht is zingeving en het hebben van hogere doelen. Tegelijkertijd hebben we de neiging dat wat verder weg ligt, in de tijd, minder zwaar te laten wegen als het om keuzes en ons gedrag gaat. Naast tijd is onze sociale omgeving van invloed op welke keuzes we maken. Wanneer wordt het tijd om in die omgeving veranderingen aan te brengen? Tot slot staan we stil bij de rol van het denken bij wilskracht, en bij de vraag wanneer wilskracht een obsessie wordt, te groot wordt.
Op 22 en 23 november verzorgen wij in samenwerking met het ISVW het derde en laatste weekend over wilskracht: het leven ter hand nemen? Zonder wilskracht komt namelijk niets tot stand in ons werk. Je kunt veel inzichten opdoen of dialoogvaardigheden aanleren; zonder wilskracht blijft dit alles onbenut. Alle facetten van wilskracht en zelfbeheersing komen aan bod, maar we staan ook stil bij de grenzen van neuropsychologisch onderzoek, waarop veel inzichten over wilskracht zijn gebaseerd. Naast veel praktische oefeningen gaan we uiteraard in op wat uiteenlopende filosofen over wilskracht en zelfbeheersing hebben geschreven. Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor de video.

 

 
English

15 november 2022: verdediging proefschrift Erik Boers
 
Van weten naar geweten
 
Nieuwsbrief voorjaar 2022
 
De Retraite Zwijgen en Spreken (26 - 28 mei 2022) vindt ook dit jaar online plaats
 
Zorg voor sporters: een balans tussen machteloosheid en vertrouwen
 
Meer nieuws >>
 
 

Het Nieuwe Trivium, filosoferen in organisaties | Nicolaas Beetsstraat 11, 5615 JH Eindhoven | 06 - 5516 6147 | info@hetnieuwetrivium.nl |