Samen Spreken
Samen Denken
Samen Werken

home wie wij zijn wat wij doen en voor wie publicaties contact

Cursus Kritisch Denken

Tijdens de cursus Kritisch Denken word je getraind als kritisch denker. Als kritisch denker beweer je, schrijf je, lees of luister je niet zo maar wat. Je bent kritisch ten aanzien van je eigen aannames en oordelen en die van anderen. Je overdenkt je boodschap, je argumenten en je hebt een basis voor je oordeel. Je kunt aannames en veronderstellingen expliciteren, toetsen en een plek geven. Je bent je bewust van mogelijke bezwaren en neemt die kritisch mee in je afweging. Zodoende kan je tot een weloverwogen oordeel komen over dat wat voor jou van belang is of dat wat jij wil doen. Tijdens deze cursus leer je kritisch denken aan de hand van de methode Kritisch Denken met Rationale (http://www.rationaleonline.com). Deze methode is een hulpmiddel om kritische denkvaardigheden aan te leren en geen doel op zich. De methode helpt onze gedachten en redeneringen helder weer te geven, te ordenen, te structureren, te analyseren en beoordelen.

De cursus bestaat uit vier losse dagdelen. Tussen de dagdelen is er zelfwerktijd: je maakt opdrachten waarin je zelf redeneert en redeneringen van anderen bestudeert en analyseert; je krijgt individuele begeleiding en feedback van de cursusleider.
Bij de prijs is een licentie voor een jaar lang gebruik van Rationale Extra & het E-boek “Kritisch Denken, Redeneren en Betogen met Rationale”  (totaal t.w.v. 90 euro) inbegrepen.
Tijdens de cursusdagen heb je een laptop nodig voor het gebruik van Rationale. Instructies voor gebruik van het programma & de licentie ontvang je voor aanvang van de cursus.

Op aanvraag kan deze training ook in het Engels gegeven worden.

Wanneer:
startdatum 31 oktober 2019 van 09.30 - 12.30 uur
De overige data worden in onderling overleg vastgesteld
Locatie:
ergens in Utrecht
Kosten:
€ 1.815,- (incl. btw en verblijfkosten)
Begeleider:
Piek Visser-Knijff

 

 
English

Gespreksbegeleiding

Scholing

Organisatie ontwikkeling

Individuele begeleiding

Socratisch cafe

Agenda

Algemene voorwaarden

 

Het Nieuwe Trivium BV, filosoferen in organisaties | Postb. 490 5600 AL Eindhoven | 0646118982 | info@hetnieuwetrivium.nl |